Világító virágok

Egyszerűbbé válnak az innovációs célú közbeszerzések
2018. november 26.
AXS a magyar okosruha
2018. november 29.

A flAVATAR – Varázslatos Virágok egy olyan egyedi fejlesztés, amelynél a vágott virágokat és cserepes növényeket speciális növényi alapú anyaggal külsőleg kezelik, és ezáltal fénylenek a sötétben, világítanak este. A felületi kezelés eredményeképp a fénykibocsátás szabad szemmel jól látható, de azt csupán sötétben érzékeljük.

Az első flAVATAR növények a budapesti Garden Expón mutatkoztak be a nagyközönségnek még 2016-ban Azóta már nem csak a zöld alapszínben, hanem összesen öt különböző színben fénylenek a sötétben, és az új fejlesztéseket már számos nemzetközi kiállításon is megcsodálhatták az érdeklődők.

A Sirha Budapest – Innovációs Verseny Dekoráció Kategória, II. helyezést értek el, a Magyar Termék Nagydíjat is elhozták csakúgy, mint az A’Design Award & Competition, Bronz Medált.

A flAVATAR – Világító Virágok egy virágkereskedő tapasztalataiból és ötletéből született. Kun Richárd közel 20 éves virágkereskedelmi tapasztalata és az innováció iránti vonzalma az, ami életre keltette ezt az újdonságot. Ma már ugyan világhódító útját járja a flAVATAR, azonban egykoron virágkereskedőként úgy érezte, ha versenyben kíván maradni a piacon, ki kell emelkedni a tömegből.

A kutatás és fejlesztés világszerte elhanyagolható nagyságú a virágkereskedelmi ágazatban. Ennek megváltoztatásához komoly lökést adhat egy hazai kézben lévő, a nemzetközi piacokon is meghatározó új termék megjelenése.

A flAVATAR – Varázslatos Virágok teljes egészében magyar termék és minden része magyar fejlesztés.

További részletek a közelmúltban megjelent A 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadványban.

innoexpo.hu