AXS a magyar okosruha

Világító virágok
2018. november 28.
Meg tudod mérni egy szarvasmarha súlyát egy okostelefonnal?
2018. december 5.

Bemutatjuk a magyar fejlesztésű csodaruhát, amit már az Audi öt gyárában is alkalmaznak!

Az AXS Ergonómiai Szakértői Rendszer a világon először és egyedülálló módon képes az alkalmazott szenzorok segítségével pontos mérést végezni a munkavégző mozgásáról, a rá ható erőhatásokról, majd a mért adatok alapján a kívánt ergonómiai metodika szerint a felvételt követően azonnal kiértékelést adni. Így az elemzés 90 százalékban pontos adatok alapján azonnal elkészül. Egy munkahely felmérése és kiértékelése átlagosan 20–30 perc. A felvétel 3D-ben bármilyen szemszögből újból és újból lejátszható, a veszélyes mozdulatok azonnal láthatók, és így az ergonómus adekvát és bizonyítható adatokkal szolgálhat a tervezőknek a munkahely javítása érdekében.

A rendszer különlegessége, hogy az egyes szenzorok térbeli pozíciójának meghatározásához nincs szükség mágneses tájolásra, így bármilyen ipari környezetben megbízhatóan működik. Az AXS szabadalmaztatott eljárása a szenzorok/csontok egymáshoz képest bezárt szögeiből határozza meg a test adott pillanatban felvett helyzetét. A szenzorok adatait a központi egység gyűjti össze és állítja elő a feldolgozásra alkalmas adatfájlt, amelyet vagy wifi-kapcsolaton keresztül vagy SD kártyáról lehet a feldolgozó szoftverbe beolvasni.

Az AXS 2017 decemberében elnyerte a Nemzetgazdasági Minisztérium által alapított „Díj a sikeres vállalkozásokért” díjat a „Hónap induló vállalkozása” kategóriában.

Az 1.0-ás verziót az Audi AG öt üzemében már másfél éve használják, jelenleg a 2.0-ás verzió fejlesztése zajlik.

További részletek a közelmúltban megjelent A 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadványban.

innoexpo.hu