Hogy sikerült a kézmosás? A szkenner megmondja!

Meg tudod mérni egy szarvasmarha súlyát egy okostelefonnal?
2018. december 5.
Sejtkondival a meddőség ellen
2018. december 7.

HandInScan, avagy Semmelweis Scanner Innovatív kézhigiéné-ellenőrző rendszer. Ismét egy világraszóló magyar innováció!

Semmelweis Ignác nyomdokain haladva a magyar HandInScan csapat egy innovatív kézhigiéné-ellenőrző rendszert fejlesztett és hozott forgalomba, a kézmosás minőségének közvetlen és objektív ellenőrzésére. A csapat küldetése a fertőzések számának hatékony csökkentése és a magas kockázatú ipari eljárásokhoz kapcsolódó szennyeződések megszüntetése. A HandInScan egy teljes körű minőség-ellenőrzési rendszert fejlesztett, a Semmelweis Kézhigiénés Rendszert.

A megfelelő kézhigiéné 30%-kal csökkenti a kórházi fertőzések számát. A HandInScan egy innovatív egészségügy-technológiai vállalkozás. Az egészségügyben bekövetkező ún. kórházi fertőzések és a biológiai szennyeződések megelőzését célzó, technológiaalapú, szabadalmaztatott megoldás, a Semmelweis Kézhigiéné Rendszer már 18 országban van jelen. Ez, a betegek életét mentő és a költségeket csökkentő technológia és minőségbiztosító eljárás más iparágakban is alkalmazható, például tiszta technológiájú gyártóüzemekben, az élelmiszer-ipari állomásokon és a kórháziparban.

A Semmelweis Szkenner attól egyedi, hogy képes mérhető és valós idejű visszajelzést adni a kézhigiéné minőségéről. UV megvilágítást és digitális képalkotást alkalmazva a rendszer megmutatja a kézfertőtlenítés után megtisztított és érintetlenül maradt kézterületeket. A technológia által segített oktatás és az objektív kiértékelés nyomán jelentősen csökkenthető a fertőzések száma, integrált minőségbiztosítási koncepció valósítható meg. A Semmelweis Reporting összegyűjti a szkennerek által mért adatokat, értékeli az eredményeket, és rendszeres statisztikákat készít azokból a vezetőség számára.

A Semmelweis Rendszer egy mesterséges intelligencia használatán alapuló modern rendszer, mely képfeldolgozó algoritmusokat alkalmaz.

További részletek a közelmúltban megjelent A 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadványban.

innoexpo.hu