A jövő névjegye

Ritától Carmenig
2018. december 10.
Magyar innováció a Suzuki gyárban
2018. december 12.

Természetesen egy magyar innovátornak jutott eszébe, hogy megalkossa a 220 éves névjegy 21. századi utódját.  A Slipto Smart Card egy olyan felhő alapú kontaktmegosztó alkalmazás, amivel a kontaktadatainkat a 21. század technológiai szintjén adhatjuk át, illetve kezelhetjük a kapott infókat, a mai kor dizájn- és biztonsági elvárásainak megfelelően. Mindenkinek megoldás, akinek van elérhetősége, meg akarja adni, és van egy okostelefonja (okoseszköze) vagy számítógépe.

A névjegykártya mai formájában nemrég ünnepelte 220. születésnapját, de a mai napig csupán egy bizonyos réteg kiváltsága maradt. Ahogy az angol business card kifejezés is utal rá, elsősorban az üzleti életben terjedt el.

Az elérhetőségünket pedig szinte mindannyian végzettségtől és foglalkozástól függetlenül megadjuk másoknak. Felírjuk egy cetlire vagy arra, ami éppen kéznél van, vagy kapunk egy névjegyet, smst, e-mailt. Eltesszük, aztán valamikor feldolgozzuk, kezeljük. Vagy elveszítjük. Fordított esetben mi adjuk át, „csörgetjük meg”, és a másik fél szerencsétlenkedik a mentéssel…

A Slipto Smart Card viszont egy könnyed megoldás, ami automatizálja ezeket a folyamatokat, hogy trendin, egyedin és biztonságosan adjam át bárhol, bárkinek az elérhetőségemet, természetesen annak is, akinek nincs ilyen alkalmazása. Ha változik a telefonszámom vagy valamilyen adatom, az a másik félnél is frissül. A közelben lévőknek összekapcsolódás nélkül egy legyintéssel átadhatom, másoknak pedig a ma elterjedt kommunikációs módok szinte bármelyikén.

További részletek a közelmúltban megjelent A 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadványban.

innoexpo.hu