A WIWE nyerte el TOP10 innovációs gála első helyét, és fődíját!

Díjazták a tíz legérdekesebb magyar innovációt
2019. január 17.
TOP10 díjasok sorozat: Clean-Way
2019. január 22.

A névjegykártya méretű mobil kardiológia egy perc alatt rögzít EKG-t a stroke, ritmuszavar, hirtelen szívmegállás, oxigénhiányos állapotok kockázati szűrésére. Klinikai minőségű, színkódokon alapuló, iránymutató kiértékelést végez az egyperces mérés végére egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével a párosított okostelefonon/táblagépen, majd az eredmények elküldhetők családtagoknak, kardiológusnak. A különleges magyar fejlesztés az idei TOP 10 legérdekesebb magyar innováció gála első- és fődíját is elhozta!

Eddig húsz országban kezdődött meg az értékesítés. A WIWE-ot elsősorban magánszemélyek, de emellett országos sportegyesületek és klinikák is használják a páciensek előszűrésére, távoli megfigyelésére. A kormány Idősügyi Programjába is beépítették. Kiemelkedően hasznos a szívproblémák korai felismerésében, mellyel a két legtöbb halálozást okozó betegség előzhető meg, csökkentve ezzel az elhalálozás arányát és a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére fordított egészségügyi költségeket.

WIWE szívdiagnosztikai eszköz a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséért: a stroke évi 50 ezer áldozatot követel hazánkban, melyből 12 ezer halálos kimenetelű. Világviszonylatban ez a szám 15 millió, ötmilliós halálozási aránnyal. A hirtelen szívhalálnak hazánkban évente 25 ezer ember esik áldozatul, világszinten hétmillió. Ritmuszavarban a népesség legalább három százaléka érintett, és sokan nem is tudnak róla… Viszont négyből három haláleset megelőzhető lenne rendszeres EKG-szűréssel és életmód-változtatással!

Az egri Sanatmetal Kft. kifejlesztette és piacra dobta a világon a jelenleg legnagyobb tudással rendelkező névjegykártya méretű személyes EKG-készüléket, a WIWE-ot. A WIWE által használt intelligens algoritmus pontossága 98,69 százalék, azaz ekkora eséllyel határozza meg a valóban beteg mintákat. Specificitás esetében 99,59 százalékot ért el, mely azt jelenti, hogy ekkora pontossággal határozza meg azokat a vizsgált személyeket, akik egészségesek, 10 ezer vizsgált minta alapján.

A WIWE ingyenes applikációval működik, bárhol, bármikor dokumentálja a szív problémáit, ésszerűsíti a beteg-orvos találkozók számát. A mérési eredmény PDF formában megosztható, szakorvos által is kiértékelhető. A készülék a világon egyedülállóan képes a stroke és hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére. Mindemellett támogatást nyújt az egészséges életmód kialakításában tippekkel és lépésszámláló, kalóriaszámláló használatával. Automatikusan képez egészségnaplót a vizsgálati eredményeinkről, melyben követhetjük a tendenciákat, és melyet az egész család használhat. Többek között a SOTE-n, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán is használják, emellett elérhető magánklinikákon, Apple és telekom boltokban, gyógyászati üzletekben, webáruházakban. Használják háziorvosok és orvosi egyetemek kardiológia és belgyógyászati osztályai is.

További részletek a A 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadványban.

innoexpo.hu