Tudástárat hoz létre az ITM a gyorsan növekvő és innovatív vállalkozások segítésére

Kayakfirst – egyedülálló beltéri sporteszköz
2019. augusztus 28.
Narke – Az első electrojet a világon
2019. szeptember 11.

A kép illusztráció

Tudástárat hoz létre az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a gyorsan növekvő és innovatív vállalkozások segítésére a Magyar multi program keretében – közölte a minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

György László azt mondta, ehhez tudásátadásban jártas vállalkozások közreműködését várják, akik négy nagy területen – műszaki termék- és szolgáltatásfejlesztésben, márka- és arculatépítésben, pénzügyi tudatosságban és szervezeti fejlesztésben – nyújtanak majd segítséget.

Ezek a vállalkozások egy gyűjtőportálon szerepelnek majd, ahol értékelni lehet az általuk nyújtott szolgáltatásokat – tette hozzá.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, a Magyar multi programban olyan hazai tulajdonú kis- és középvállalkozások vehetnek részt, amelyek három egymást követő évben évi húsz százalékkal nőttek, vagy exportjuk évi 50 százalékos ütemben fejlődött.

Ezeknek a vállalkozásoknak vissza nem térítendő támogatásokkal és tudásátadással szeretnének segíteni abban, hogy olyan tudásra tegyenek szert, amellyel új szervezetet építhetnek, hatékonyabbá tehetik működésüket, és tudnak pénzügyileg tervezni, valamint technológiát váltani – tudatta.
Hangsúlyozta, a program célja, hogy ezek a kis- és középvállalkozások nagyvállalatokká váljanak.

innoexpo.hu – MTI