cimlap_bg_innoexpo2019_5

Kiadványok

Ma a nemzetközi gazdaságban az innováció jelenti a legfontosabb hívószót. A technológiai fejlődés hihetetlen méreteket öltött, az élet minden területét átszövi, és nemcsak az ipar, hanem még olyan területek (például a mezőgazdaság) jövőjét is meghatározza, amit néhány éve még nem is gondoltunk volna.

Új gazdasági centrumok jöttek létre, Európa számára pedig különösen fontos, hogy megőrizze, lehetőség szerint javítsa helyzetét az új technológiák fejlesztésében. A magyar kormány is deklaráltan törekszik arra, hogy Magyarország ne váljon összeszerelő üzemmé, hanem a fejlesztésekből is mind nagyobb részt vállaljon.

A 100 legérdekesebb magyar innováció

Ennek az elkötelezettségnek a jegyében indul útjára az évente megjelenő, A 100 legérdekesebb magyar innováció című, egyedülálló kiadvány is.

MEGRENDELEM

Célja, hogy bemutassa a politika, a cégek és a társadalom egyéb szereplői számára, hogy rengeteg újszerű és kiváló találmány születik Magyarországon, ezzel hidat képezzen az innovátorok, a kormány és a végfelhasználók között.

A kiadvány fővédnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A szerkesztők ötleteket, inspirációkat kívánnak adni kreatív honfitársainknak, emellett összehozni az érintett feleket is, segítve, hogy ne csak jó ötletek szülessenek, hanem azok meg is valósuljanak, és befussák azt a pályát, amire érdemesek, hasznot hajtva az innovátornak és Magyarországnak egyaránt. A neves személyekből álló zsűri segítségével igyekeztek nagy nemzetgazdasági jelentőségű, akár nemzetközi figyelemre is számot tartó kezdeményezéseket felkutatni és bemutatni. Emellett ügyeltek arra is, hogy az olyan találmányok se maradjanak ki, amelyek a mindennapi élet különböző területein hozhatnak újat, segítségünkre lehetnek a hétköznapokban is.

A zsűri tagjai:
  • Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója
  • Csiba Péter, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója
  • Dr. Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója
  • Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója
  • Ligetfalvi Gábor, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója
  • Dr. Grasselli Norbert, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója
  • Osztovits Ádám, a PwC Magyarország üzleti tanácsadás üzletágának vezető partnere
  • ifj. Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója
  • Dr. Váncza József, az MTA SZTAKI kandidátusa
  • Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellárja

Egy-egy innovációról többek között olyan információkat tudhatunk meg, mint a társadalmi hasznossága, a fejlesztés jelenlegi stádiuma, illetve hogy mire van szükségük a fejlesztőknek a továbblépéshez. A képekkel is gazdagon illusztrált oldalakon a már nagyobb sajtónyilvánosságot kapott kezdeményezések mellett számos kevésbé ismert újdonsággal is találkozhatunk.

A 232 oldalas színes kiadvány már megvásárolható az újságárusoknál.

MEGRENDELEM